Agda Bavi Pain.com

POVIEDKA 2010 sa blíži

Hodnotenie: / 5
SlabotaPecka

Vyhlásenie výsledkov súťaže o najlepšiu slovenskú poviedku sa blíži. Kto bude víťazom 14. ročníka najprestížnejšej literárnej súťaže na Slovensku Poviedka 2010?

Najznámejšia literárna súťaž Poviedka bude zakrátko sláviť už svoje pätnástiny. Tohtoročný 14. ročník bol v minulých dňoch úspešne uzavretý a vyhodnotený a čaká iba na slávnostné vyhlásenie výsledkov. A víťazom Poviedka 2010 je... To sa dozviete už onedlho!

Do boja o titul najlepšej slovenskej poviedky sa štandardne aj tento rok zapojil najvyšší počet účastníkov spomedzi všetkých literárnych súťaží. O hlavnú cenu v anonymnej súťaži tento rok bojovalo celkovo 229 poviedok, ktoré hodnotila 3-členná porota spisovateľov a jej predseda Agda B. Pain, 6-násobný laureát a držiteľ najvyššieho počtu ocenení v súťaži.

Vyčerpaný predseda poroty sa nám k výsledkom zatiaľ odmietol vyjadriť, no nám sa podarilo získať pár slov na adresu víťaznej poviedky: "Bola to makačka, kým sme ju našli, sviňu! Už vám neujde!"

Poviedka 2010

Občianske združenie literarnyklub.sk, spoločnosť Asseco solution a vydavateľstvo KK Bagala vyhlásili 14. februára 2010 štrnásty ročník literárnej súťaže POVIEDKA 2010 Asseco solution.

Hlavným sponzorom literárnej súťaže je Asseco Solutions, mediálnymi partnermi sú denník SME a Rádio_FM. Súťaž podporujú literárne a kultúrne periodiká Romboid, VLNA, Knižná revue, RAK - revue aktuálnej kultúry, tlačiareň Fidat a internetové portály: www.SME.sk a literarnyklub.sk.

Príspevky sa prijímali do 14. júla 2010. Súťažné práce posudzovala odborná porota, ktorú tvorili spisovatelia a bývalí laureáti súťaže Monika Kompaníková a Jaroslav Klus, predsedom poroty bol prozaik a básnik Agda Bavi Pain. Prvé miesto získa 700 €, druhé 500 € a tretie 300 €. Porota udelí aj sedem prémií, honorovaných sumou 100 €.

Prihláška  Viac tu a tu